Willem II wint in slecht duel opnieuw van Sparta

Willem II heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Sparta Rotterdam (0-1). In een matige wedstrijd maakten de gasten de meeste aanspraak op de drie punten. De Tilburgers staan nu zeven punten los van de zestiende plaats. Sparta staat er slechter voor.

Willem II wint in slecht duel opnieuw van Sparta

Het enige doelpunt op Het Kasteel was exemplarisch voor de wedstrijd. Ibrahim Kargbo brak door op de rechterflank en Niels Vorthoren raakte diens voorzet slechts half. Daarmee leek de kans verkeken, maar de bal belandde precies voor de voeten van George Mourad (foto boven) die de bal met zijn linker in het doel werkte.

Het toeval bij de treffer vertelde het verhaal van de wedstrijd. Zowel Sparta als Willem II kwam nauwelijks tot goed voetbal. Veel aanvallen stokten doordat in een vroegtijdig stadium balverlies werd geleden. Willem II was nog het meest dreigend via het hanteren van de lange bal op de snelle aanvallers Ibad Muhamadu en Ronnie Reniers.

De wedstrijd was nog wel alleraardigst begonnen. Spartaan Sander van Gessel zag een kopbal van de lijn worden gehaald en even later schoot Willem II'er Muhamadu in vrijstaande positie naast. Veel meer doelgevaar viel niet te bespeuren.

Voor Willem II was de 1-0 zege de eerste winstpartij na acht duels waarin slechts één punt werd verzameld. Saillant genoeg behaalden de Tilburgers hun laatste overwinning voor drie negatieve serie eveneens tegen Sparta. In Tilburg werd het op 27 december 2008 3-2.

Voor Sparta zijn de degradatiezorgen verder toegenomen. De Rotterdammers hebben slechts drie punten meer dan Roda JC, dat op de zestiende plaats bivakkeert. De Limburgers kunnen in punten gelijk komen als ze zondag in Kerkrade winnen van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's