Willem II vertrouwt op scorend vermogen in thuisduels

Reacties

● Willem II–AZ werd 21 keer eerder gespeeld. De Tilburgers wonnen acht keer, de Alkmaarders waren negen keer de sterksten (G4).

Willem II vertrouwt op scorend vermogen in thuisduels

● De eerste uitvoering van Willem II–AZ was op 30 maart 1980. Het werd 0-6, een evenaring van de grootste thuisnederlaag van de Tilburgers in de Eredivisie.

● Willem II bleef ongeslagen in de laatste drie ontmoetingen met AZ (thuis en uit W2, G1), terwijl de ploeg daarvoor twaalf van de dertien duels verloor (W1).

● De Tilburgers waren trefzeker in de laatste veertien thuisduels in de Eredivisie, de langste reeks sinds april 2002 (toen 29 thuisduels op rij met minimaal één treffer).

● Willem II verstuurde in de eerste twee speelronden het minste aantal succesvolle passes (411), AZ staat twee-na-laatste op deze ranglijst (528).

● Aanvaller Ben Sahar wist in zijn 161 speelminuten voor Willem II in de Eredivisie nog geen doelpoging te ondernemen.

● Willem II-aanvaller Terrell Ondaan kwam in zijn eerste twee wedstrijden tot zeven succesvolle dribbels, het hoogste aantal in de Eredivisie (met Lasse Schöne, Ajax).

● AZ verloor slechts één van de laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie (W1, G2), maar leed verlies in de drie uitduels daaraan voorafgaand (V3).

● De Alkmaarders wisten in de laatste 240 speelminuten tegen Willem II in de Eredivisie niet te scoren.

● AZ verloor tien van de laatste twaalf Eredivisie-duels in Noord-Brabant (W2). De Alkmaarders wonnen alleen twee keer uit bij RKC Waalwijk.

● Jan Wuytens is de enige speler in de huidige AZ-selectie die ooit gescoord heeft tegen Willem II. De Belg deed dat in dienst van FC Utrecht (20 maart 2010).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.