Willem II verjongt met doelman FC Den Bosch

Niki Mäenpää verhuist van FC Den Bosch naar Willem II. De Finse doelman gaat komend seizoen aan de slag bij de Tilburgse Eredivisionist.

Willem II verjongt met doelman FC Den Bosch

Mäenpää tekent bij Willem II een tweejarig contract áls hij er met succes de medische keuring doorstaat. In die verbintenis is ook een optie voor twee extra seizoenen opgenomen.

Bij FC Den Bosch was Mäenpää twee jaar lang de eerste keus totdat de 24-jarige Fin in augustus geblesseerd raakte aan zijn rechterschouder. Zijn herstel vergde maanden, waarin Brahim Zaari hem goed verving. Sindsdien heeft Mäenpää geen duel meer in het Bossche doel gestaan, ook al is hij weer fit.

Mäenpää was vorige week wél actief tijdens een vriendschappelijke interland van Finland. De drievoudig international mocht invallen tijdens de tweede helft van de 1-0 nederlaag in en tegen Portugal.

‘Wij beschikken met Maikel Aerts en Oscar Moens over twee uitstekende keepers, maar zij zijn beiden op leeftijd', motiveert technisch directeur Andries Jonker de keuze voor Mäenpää. Aerts is 32 jaar, Moens is 35. 'Wij konden met Mäenpää transfervrij een van de beste keepers uit de Eerste Divisie aantrekken, die ook Fins international is. Daarom zijn wij verheugd met de komst van Niki.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen