Willem II verdubbelt puntenaantal tegen Roda JC

Willem II heeft zondagmiddag verrassend een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Roda JC. Lange tijd leek de elfde competitienederlaag van de Tilburgse hekkensluiter onvermijdelijk, maar invaller Gerson Sheotahul bezorgde zijn ploeg in de slotfase een gelijkspel: 2-2.

Roda JC kwam al na negen minuten op voorsprong na knullig verdedigen van Willem II'er Arjan Swinkels. Stijn Huysegems profiteerde van de fout en stuurde Willem Janssen diep. Oog in oog met doelman Davino Verhulst bleef de 24-jarige middenvelder koelbloedig: 1-0.

Willem II-middenvelder Andreas Lasnik gaf zijn ploeg onverwacht weer wat vertrouwen. Twaalf minuten na het openingsdoelpunt van de Limburgers schoot de Oostenrijker van grote afstand prachtig raak in de bovenhoek: 1-1. De bezoekers waren zelfs dicht bij een voorsprong, maar aanvaller Maceo Rigters zag zijn afstandschot tegen de onderkant van de lat uiteenspatten.

Het enige wat Roda daar in de eerste helft nog tegenover kon zetten, was een vrije kopkans voor Boldizsár Bodor. De Hongaarse middenvelder werd op maat bediend door Janssen, maar kopte de bal via de grond over het doel van Verhulst. Daarna zag Janssen zelf zijn inzet tegen de paal belanden.

De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Willem II kwam nauwelijks serieus in de problemen, totdat opnieuw Janssen zich trefzeker toonde. Met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zette hij de thuisploeg weer op voorsprong en leek de elfde nederlaag voor de Tilburgers zo goed als zeker.

Aanvaller Gerson Sheotahul, een kwartier vóór tijd in het veld gekomen voor Andreas Landgren, trok de stand in de slotfase echter alsnog gelijk door een voorzet van Lasnik overtuigend achter Przemyslaw Tyton te tikken: 2-2.

Willem II verdubbelde met dat gelijkspel zijn puntenaantal in dit Eredivisieseizoen. De kwakkelende ploeg van trainer Gert Heerkes veroverde eerder al een puntje op bezoek bij Vitesse (0-0). Wél wachten de Tilburgers na twaalf speelronden nog steeds op de eerste overwinning.

Roda JC bleef weliswaar ongeslagen in zijn laatste tien thuiswedstrijden, maar verspeelde net als afgelopen dinsdag tegen NEC (1-1) twee dure punten voor eigen publiek.