Willem II twintig duels op rij zonder zege tegen Twente

Reacties

● Willem II verloor vijftien van de 31 eerdere thuiswedstrijden tegen FC Twente in de Eredivisie, waaronder de laatste zes duels  (G8, V8).

Willem II twintig duels op rij zonder zege tegen Twente

● FC Twente is ongeslagen in de laatste twintig competitieduels met Willem II (W16, G4 – thuis en uit); de Tilburgers wonnen in augustus 2002 voor het laatst van de Tukkers (0-2 in Enschede).

● In de laatste vier competitieduels tussen Willem II en FC Twente vielen in totaal acht treffers in het laatste kwartier.

● Willem II verloor slechts een van de laatste zeven Eredivisie-duels voor eigen publiek (W3, G3) en hield in drie van de laatste vier wedstrijden de nul.

● De Tilburgers verloren vorig jaar voor het laatst thuis (13 december 2014, PEC 0-1).

● Willem II maakte de meeste goals door assists van invallers (zes keer) van alle ploegen dit seizoen, terwijl Twente nog geen enkele wisselspeler een doelpunt zag voorbereiden.

● FC Twente is de eerste Eredivisie-ploeg die tijdens het lopende seizoen puntenaftrek krijgt. De drie punten in mindering zorgen ervoor dat de Tukkers een plaats zakken op de ranglijst (van acht naar negen).

● FC Twente won geen van zijn laatste vijf duels in de Eredivisie (V4, G1).

● Twente hield in de laatste negentien uitwedstrijden in competitieverband alleen bij NAC en Dordrecht de nul.

● De Tukkers verloren ook hun laatste vier uitwedstrijden in de competitie; de laatste keer dat de Tukkers vijf uitduels op rij verloren was in december 1997.

● Twente boog in de ontmoeting met Willem II in december met tien man een achterstand om in een overwinning (3-2); daarmee is het sinds februari 2010 de enige Eredivisie-ploeg die hierin slaagde.

● Twente-linksback Robbert Schilder was bij vier doelpunten betrokken in zijn laatste vier Eredivisie-wedstrijden in het Koning Willem II Stadion (drie goals, één assist).

● FC Twente kreeg na de winterstop de meeste tegengoals in de Eredivisie (zestien) terwijl alleen Excelsior (zes) er minder tegen kreeg dan Willem II (zeven).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.