Willem II treedt toe tot top Jupiler League door ruime zege

Achilles '29 is zondag in eigen huis tegen Willem II een maatje te klein gebleken voor de Tilburgers. De ploeg van trainer Jurgen Streppel meldt zich naast FC Eindhoven op de tweede plek door een ruime 1-5 overwinning.

Grote man aan de zijde van de Tilburgers was Ruud Boymans. Hij maakte al na een minuut spelen zijn negende competitietreffer. Uit een strafschop van Freek Thoone kwam Achilles nog wel op gelijke hoogte, maar na rust moest de thuisploeg Willem II laten gaan.

Binnen zes minuten had Boymans zijn tweede en derde goal van de middag gemaakt. Daardoor verdween niet alleen de spanning uit het duel, maar naderde hij topschutter Piotr Parzyszek (De Graafschap, twaalf treffers) tot één goal. Door een goal van Bruno Andrade en een eigen doelpunt van Steven Edwards (na een voorzet van Andrade) werd het in Groesbeek uiteindelijk 1-5.

Door de overwinning is Willem II tot op twee punten van koploper FC Dordrecht gekomen. De voorsprong op Sparta Rotterdam, dat nog wel een duel te goed heeft, is eveneens twee punten. FC Eindhoven bezit evenveel punten als de Tilburgers. Achilles bungelt onderaan de middenmoot.