Willem II tegen ploeterend NAC op jacht naar 400ste zege

Reacties

● NAC Breda en Willem II ontmoeten elkaar voor de dertigste keer in Breda voor de Eredivisie; de thuisploeg won deze derby twaalf keer (G9, V8).

Willem II tegen ploeterend NAC op jacht naar 400ste zege

● De Tilburgers wonnen slechts één van de laatste zeven ontmoetingen met NAC (thuis en uit) in de Eredivisie (G1, V5).

● Willem II won in Eredivisieverband alleen vaker van Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk (beide 21) dan van NAC Breda (20).

● NAC verloor de laatste vier thuisduels, de langste reeks sinds augustus 2011. De laatste keer dat de ploeg meer thuiswedstrijden op rij verloor was tussen februari en mei 2005 (zeven nederlagen).

● NAC is aanvallend zeer inefficiënt dit seizoen, slechts tien procent van de schotpogingen levert een goal op (170 schotpogingen-zeventien goals).

● NAC scoorde (net als hekkensluiter FC Dordrecht) slechts drie keer in zijn laatste acht Eredivisieduels.

● NAC is de enige Eredivisieploeg die dit seizoen nog niet wist te scoren in de eerste vijftien minuten.

● Van alle Eredivisiespelers met minimaal 25 schoten dit seizoen heeft Adnane Tighadouini de laagste schotnauwkeurigheid (35 procent op doel).

● Mocht goalie Jelle ten Rouwelaar de eerste twintig minuten spelen, dan heeft hij 20.000 opeenvolgende minuten voor NAC op het veld gestaan in de Eredivisie.

● Willem II scoort 96 procent van de doelpunten van binnen het strafschopgebied, het hoogste percentage in de Eredivisie, terwijl NAC het laagste percentage bezit (65 procent).

● De Tilburgers eindigden de laatste drie Eredivisieseizoenen nooit met meer dan 23 punten, het aantal dat nu na achttien duels is gepakt.

● Willem II is nog één zege verwijderd van de vierhonderdste Eredivisieoverwinning.

● De ploeg uit Tilburg heeft het vizier op scherp staan met een schotnauwkeurigheid van 51, 6 procent (96 van de van de 186 schoten zijn tussen de palen). Bij tegenstander NAC is de nauwkeurigheid lager met 44, 7 procent.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.