Willem II steelt punt in Heerenveen

SC Heerenveen leek niets te kunnen gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De Friese ploeg was veel sterker dan de Tilburgers, pakte een snelle voorsprong en dacht vervolgens de negentig minuten vol te kunnen spelen. Tot in de slotfase Willem II alsnog toesloeg: 1-1.

Voor de derde opeenvolgende wedstrijd kwam Heerenveen niet tot winst. En dat had het elftal van coach Foppe de Haan vooral aan zichzelf te danken. De Friezen, spelend zonder aanvalsleider Gerald Sibon, begonnen sterk en kwamen in de achttiende minuut op voorsprong. Verdediger Marcel Seip tekende voor de treffer, hij kopte binnen nadat Stefan Selakovic een afgeslagen hoekschop opnieuw in het Tilburgse doelgebied pompte.

Na die 1-0 was het echter rap gedaan met de Heerenveense aspiraties. De thuisploeg nam gas terug en deed vrijwel niets meer. Willem II deed dat al de gehele partij en slaagde er nimmer in iets te creëren.

Tot de voorlaatste minuut. De defensie van Heerenveen prutste bij het uitverdedigen, waarna de bal pardoes voor de voeten van Tom Caluwé rolde. De Belg haalde vanaf elf meter doeltreffend uit: 1-1. Joris Mathijsen viert feest, Hans Vonk baalt