Willem II produceert pas in de tweede helft doelpunten

Van de achttien clubs in de Eredivisie heeft alleen promovendus Willem II niet gescoord in de eerste helft van een wedstrijd. Het team van trainer Jurgen Streppel (foto) maakte vier doelpunten na rust, waarvan drie in de laatste dertig minuten.

In de laatste wedstrijd, vorige week zaterdag, scoorde Willem II tegen NEC helemaal niet (0-0). Daarmee bleef de Tilburgse ploeg voor de 31ste keer op rij zonder zege in een uitwedstrijd.

Ook Vitesse was dit seizoen nog niet erg productief in de eerste helft: slechts één Arnhemse treffer viel voor rust tegen negen in het tweede bedrijf.

Ajax maakte van de Eredivisieploeg de meeste doelpunten in de eerste helft (negen). Opvallend is verder dat kampioenskandidaat PSV liefst veertien van de achttien doelpunten voor de laatste drie kwartier van een wedstrijd bewaarde. Foto: VI Images