Willem II pakt eerste zege ten koste van Roda

Willem II heeft voor het eerst dit seizoen drie punten bemachtigd. De Tilburgers klopten het zwakke en ideeënloze Roda JC met 1-0.

Beide ploegen bakten er niet veel van. Er viel weinig aan te merken op de instelling en strijdlust, maar geslaagde aanvallen waren er nauwelijks.

Dat het enige doelpunt van de wedstrijd een afstandsschot was, verraste niemand. Ibrahim Kargbo schoot de bal in de 45ste minuut keihard en heel fraai over Bram Castro in de kruising.

Na rust herhaalde de middenvelder uit Sierra Leone dat kunstje bijna nog eens. Maar die keer vloog de bal over het Limburgse doel. Ook Said Boutahar en Frank Demouge kwamen net tekort om de score te verdubbelen.

Roda stelde daar heel weinig tegenover. De ploeg van coach Raymond Atteveld zette wel aan voor een slotoffensief, maar effect had dat niet, zodat de tweede nederlaag op rij een feit was.