Willem II ontkent speelverboden: 'Opgeklopt verhaal'

Reacties

De aanklager van de KNVB stelt een officieel onderzoek in naar de speelverboden die Willem II zijn verhuurde spelers Kevin Brands (SC Telstar) en Ryan Sanusi (FC Oss) zou hebben opgelegd. De Tilburgse club is zich echter van geen kwaad bewust. Ook vanuit Velsen wordt het verhaal genuanceerd.

Willem II ontkent speelverboden: 'Opgeklopt verhaal'

'Wij hebben helemaal niets verkeerd gedaan', aldus directeur Berry van Gool tegenover Voetbal International. 'Over de afspraken waar Marcel Keizer (trainer SC Telstar, red.) het over had, is mij niets bekend. Wij hebben alles conform de regelementen gedaan.'

Van Gool refereert aan de opvallende uitspraken die de coach van Telstar vóór het duel met Willem II (4-0) van afgelopen maandag deed. Volgens Keizer mocht hij Brands niet opstellen vanwege gemaakte afspraken met de Tilburgse club. Dat akkoord zou zijn gesloten in januari, toen de Velsenaren de aanvaller op huurbasis overnamen van Willem II. Eenzelde afspraak zou er met Oss zijn gemaakt over Sanusi.

'Die uitspraken zijn voor Keizers rekening. Wij weten daar niets van', gaat Van Gool verder. Met een mogelijke puntenstraf en dus eventuele streep door het maandag al gevierde kampioenschap houdt men in Tilburg geen enkele rekening, stelt de directeur tot slot. 'Dit hele verhaal wordt naar ons idee opgeklopt. Het wordt groter gemaakt dan het is.'

Keizer
Keizer laat weten dat de zaken inderdaad iets anders liggen dan hij maandag stelde. 'Het is niet heel handig geweest wat ik toen gezegd heb, dus wat Willem II nu stelt klopt wel voor een deel. Ik ga de hele situatie binnenkort uitleggen aan de KNVB.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.