Willem II moet meerdere erkennen in SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich gerevancheerd voor de uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi. Willem II moest er in Tilburg aan geloven (1-3).

Willem II en SC Heerenveen waren in Tilburg aan elkaar gewaagd. Alle offensieve intenties ten spijt, het aantal uitgespeelde kansen was in de eerste helft op één hand te tellen. Tekenend voor de wedstrijd brak Arnar Smárason (foto) op slag van rust na een klutsbal wedstrijd open. De IJslandse vervanger van geblesseerde Gerald Sibon stond op de goede plaats nadat een schot van Christian Grindheim was gesmoord.

Na de gelijkmaker van Frank Demouge, die raak kopte uit een voorzet van Jens Janse, kwam de wedstrijd tot leven. SC Heerenveen was daarbij de bovenliggende partij en drukte dat uit in twee fraaie treffers. De 2-1 van Grindheim was een knappe. Roy Beerens vond met een scherpe voorzet de inkomende Noorse middenvelder. De rechtsbuiten stond ook aan de basis van de 1-3 van Mika Väyrynen, die in de laatste minuut met een stift Willem II-doelman Maikel Aerts het nakijken gaf.