Willem II met hulp van Eindhoven weer koploper

FC Dordrecht is na een dag weer afgelost als lijstaanvoerder in de Jupiler League door Willem II, dat FC Eindhoven op eigen veld het nakijken gaf (0-3).

Na 42 minuten had Willem II de noodzakelijke zege al binnen om FC Dordrecht weer op twee punten achterstand te zetten. Na de openingstreffer van Jonas Heymans betekende een eigen doelpunt van Cristián Cuevas een voordelige 2-0 marge voor de Tilburgers.

De rode kaart voor Eindhoven-aanvoerder Jens van Son na natrappen maakte de klus voor de thuisploeg een onmogelijke. Toch was er ook een schaduwkant aan de overwinning voor Willem II.

De ploeg van trainer Jurgen Streppel verloor namelijk door blessures in de eerste helft Bruno Andrade al na vier minuten en diens vervanger Charlton Vicento na minder dan een half uur. Justin Mathieu, die Vicento afloste, tekende in de slotfase voor de 0-3.