Willem II-lieveling Sol keert terug naar Spanje

Reacties

Fran Sol heeft een nieuwe club gevonden: hij gaat aan de slag bij Eibar. De 29-jarige Spanjaard wordt gehuurd van Dinamo Kiev.

Willem II-lieveling Sol keert terug naar Spanje
© Pro Shots

Sol heeft bij de Oekraïense topclub nog een contract tot eind 2023. Dinamo Kiev nam de spits begin 2019 voor een miljoenenbedrag over bij Willem II. In Tilburg was hij uitgegroeid tot een ware publiekslieveling. Nadat hij werd opgepikt bij het tweede elftal van Villarreal scoorde Sol voor Willem II 39 keer in 79 Eredivisie-duels.

In eigen land heeft Sol nu dus een nieuwe uitdaging gevonden. De Madrileen moet Eibar helpen bij de poging terug te keren naar La Liga. De Basken degradeerden in het voorbije seizoen naar de Segunda División. Sol vertelt op de site van zijn nieuwe club dat technisch directeur César Palacios een belangrijke rol heeft gespeeld bij zijn komst naar Eibar. 'Hij gaf me direct een familiair gevoel en ik kreeg een beeld van de werklust die er bij de club heerst.'

Sol speelde vorig seizoen al op het tweede niveau in Spanje. Hij scoorde als huurling bij Tenerife tien keer en kwam tot 37 competitieoptredens.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.