Willem II krijgt fikse boete maar ontloopt duel zonder publiek

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Willem II een boete van vijftigduizend euro opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

Willem II krijgt fikse boete maar ontloopt duel zonder publiek

Aanleiding zijn de ongeregeldheden in de derby tegen NAC Breda van 19 september, toen de fans van de Tilburgers zich onder meer schuldig maakten aan het afsteken van vuurwerk.

De aanklager betaald voetbal had oorspronkelijk een schikkingsvoorstel gedaan van 15 duizend euro boete plus een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. Daartegen ging Willem II in beroep, met de huidige sanctie als gevolg.

Trainer Jurgen Streppel sprak deze week in Voetbal International zijn ergernis uit over de werkwijze van de KNVB, die volgens hem weinig consequent is. 'Wij moesten vorig jaar op bezoek bij Jong Ajax, op De Toekomst. Een verschrikking. Het gras was veel te hoog, er was nul beveiliging en als klap op de vuurpijl vielen we met de selectie midden in de tv-opnames van Geer en Goor. Terwijl wij onze wedstrijdbespreking deden, gierden zij het uit in de kleedkamers naast ons.'

'Allemaal leuk, hoor, maar wij zaten midden in de titelrace', stelt Streppel. 'Dan denk ik: Jongens, hoe serieus nemen jullie de Jupiler League? Nooit meer iets over gehoord. En Willem II hing een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd omdat er vuurwerk is afgestoken door de fans. Zeker niet goed te praten, maar wat is nu storender?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.