Willem II is eigenlijk al het hele kalenderjaar van slag

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. NEC wil de negatieve tendens een halt toeroepen tegen Willem II.

Willem II is eigenlijk al het hele kalenderjaar van slag
Speelronde: 7
Aftrap: zondag 25 september, 12.30 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Zowel NEC als Willem II kan wel een succesje gebruiken. Beide clubs totaliseren vijf punten na zes wedstrijden en draaien dus mee in de onderste regionen.

• NEC - Willem II staat voor de 26ste keer op het programma in de Eredivisie. De equipe uit Nijmegen hield twaalf keer de punten in huis, Willem II triomfeerde zes keer en de rekenmeesters onder u komen dan terecht tot de conclusie dat het treffen zeven keer geen winnaar opleverde.

• Reken niet op een doelpuntenfestijn. Van alle clubs die in heel 2016 uitkwamen in de Eredivisie scoorden NEC en Willem II het minst, respectievelijk negentien en zestien keer.

• De laatste jaren is NEC dominant tegen Willem II, waarbij we tevens de confrontaties in Tilburg meerekenen. De Nijmegenaren zijn al tien Eredivisie-duels met de Tricolores ongeslagen. De laatste Willem II-zege dateert van 30 december 2007.

De laatste seizoenen doet NEC het uitstekend tegen Willem II.
De laatste seizoenen doet NEC het uitstekend tegen Willem II.

• Tot nu toe troffen alleen spelers met een buitenlandse voetbalnationaliteit doel voor NEC. Bij de andere zeventien clubs in de Eredivisie scoorde dit seizoen minimaal één Nederlander.

• NEC ging in de laatste drie competitiewedstrijden onderuit. De laatste keer dat de Nijmegenaren vier keer achtereen verloren was in 2013, toen de teller pas stokte bij acht nederlagen op rij.

• Na zes speelrondes was NEC-verdediger Robin Buwalda de speler die de meeste tackles had gemaakt: 21.

• Willem II zette in 2016 slechts drie van de 23 duels in de Eredivisie in winst om. NEC kwam tot het dubbele aantal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.