Willem II geeft diep in blessuretijd twee punten weg

Willem II leek zijn tweede overwinning van het seizoen te gaan boeken. Maar Ismo Vorstermans maakte voor FC Utrecht diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker, waardoor de Brabanders slechts een punt overhielden aan het duel.

Het slordige spel van beide teams was typerend voor de openingsfase van de wedstrijd. Waar Willem II via een vrije trap voor het eerste gevaar zorgde, was het Utrecht dat de score in Tilburg opende. Dries Mertens brak de wedstrijd open.

Lang konden de Domstedelingen niet genieten van de voorsprong, doordat Jan-Arie van der Heijden de hekkensluiter twee minuten later weer op gelijke hoogte bracht. De wedstrijd werd zelfs nog mooier voor de Tricolores toen de Fin Juha Hakola 2-1 maakte. Hij benutte een vrije trap, door de bal via de muur binnen te schieten.

Utrecht zette hierna veel druk op het doel van Davino Verhulst. De Willem II-goalie hield zijn ploeg met een aantal reddingen op de been.

Tien minuten na rust moest Willem II wel capituleren. Weer was Dries Mertens, na een knappe aanval, trefzeker. Een kwartier voor tijd schoot Leon de Kogel de bal in een keer uit de lucht, maar weer bracht Verhulst redding.

Willem II leek de overwinning één minuut voor het einde veilig te stellen. Met een zuiver schot zette Maceo Rigters de Tilburgers op voorsprong. In de blessuretijd was het echter Ismo Vorstermans (foto) die een punt voor Utrecht uit het vuur sleepte.

Utrecht stijgt op basis van het doelsaldo naar de zevende positie ten koste van Roda JC, dat morgen om 14.30 uur in eigen huis speelt tegen Ajax. Willem II loopt één punt in op VVV-Venlo maar blijft laatste. Foto: VI Images