Willem II favoriete tegenstander van PSV

● PSV verloor slechts 2 van de voorgaande 38 thuiswedstrijden tegen Willem II in de Eredivisie (W33, G3).

● De Eindhovenaren scoorden in alle 38 thuisduels met Willem II en zijn ongeslagen in de laatste 25 thuiswedstrijden tegen de Tilburgers (W23, G2).

● PSV won de laatste zeventien Eredivisieduels met Willem II (thuis en uit), de langste reeks ooit van de Eindhovenaren tegen één bepaalde Eredivisieclub.

● De laatste keer dat een Noord-Brabantse club uit bij PSV won in de Eredivisie was NAC in mei 1995 (2-4).

● PSV hield dit seizoen al in zeven thuisduels de nul, één minder dan in de laatste twee seizoenen (acht in zowel 2012/13 als 2013/14).

● PSV-linksback Jetro Willems gaf zes assists in zijn laatste zes Eredivisieduels en bereidde dit seizoen samen met Davy Klaassen de meeste doelpunten voor van alle Eredivisiespelers (acht).

● PSV haalde uit de laatste twaalf duels 34 van de 36 punten; de laatste keer dat de Eindhovenaren in een reeks van dertien wedstrijden maar twee verliespunten hadden was in oktober 2009 – februari 2010.

● De Eindhovenaren scoorden dit seizoen al twaalf keer met het hoofd, het meeste in de Eredivisie (De Jong zes keer, Wijnaldum en Depay twee keer , Bruma en Maher één keer)

● Willem II kwam in drie van de laatste vijf competitiewedstrijden niet tot scoren. De Tilburgers wonnen slechts twee van hun laatste negen Eredivisieduels.

● De Tricolores kunnen voor het eerst sinds december 2012 weer drie wedstrijden op rij ongeslagen blijven in de Eredivisie (nu W1, G1).

● Opvallend: Willem II scoorde nog niet uit een cornersituatie, PSV daarentegen al zeven keer.

●Willem II-aanvaller Ben Sahar is dit seizoen de meest gewisselde basisspler, de Israëlier werd twaalf keer naar de kant gehaald.

● Samuel Armenteros wacht al acht uur en één minuut (481 minuten) op een doelpunt of assist. De Willem II-aanvaller heeft nog één goal nodig om zijn beste seizoensproductie te evenaren (negen doelpunten voor Heracles in 2012/13).

Bron: Opta Sports