Willem II en RKC struikelen over amateurclubs, Dordt verder

Reacties

RKC Waalwijk en Willem II zijn in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi op beschamende wijze uitgeschakeld door de amateurs van respectievelijk HHC Hardenberg en Deltasport. Dordrecht kwam tegen ONS Boso Sneek wel een ronde verder.

Willem II en RKC struikelen over amateurclubs, Dordt verder

Deltasport - Willem II 2-1
Groot feest in Vlaardingen (foto). Eersteklasser Deltasport heeft voor een enorme stunt gezorgd door Willem II uit te schakelen in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Tilburgse formatie had de handen vol aan de nummer drie van Eerste Klasse Zaterdag B. Dat bleek voor de rust al, toen Deltasport brutaal de leiding nam na een rake kopbal van Reduan Boulfalfal. Pas in de tweede helft leek Willem II orde op zaken te stellen na de gelijkmaker van Ben Sahar, terwijl Bruno Andrade vlak daarvoor nog een strafschop miste. In de slotfase was het alsnog over en sluiten voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Waar de nummer acht van de Eredivisie naliet de winst naar zich toe te trekken, bepaalde Leon Krznaric in de 91ste minuut de eindstand in Vlaardingen op 2-1.

HHC Hardenberg - RKC Waalwijk 1-0
HHC Hardenberg is de tweede amateurclub van deze edite van het Nederlandse bekertoernooi die een Betaald Voetbal Organisatie heeft uitgeschakeld. RKC Waalwijk bleek niet opgewassen tegen de Topklasser. In Hardenberg velde Hielke Penterman het vonnis over de nummer negentien van de Jupiler League.

ONS Boso Sneek - FC Dordrecht 0-3
FC Dordrecht heeft zich redelijk eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Op bezoek bij Zaterdagtopklasser ONS Boso Sneek opende Mart Lieder al snel de score, terwijl Ryan Koolwijk na een half uur vanaf elf meter de marge op twee zette.

Ook in de tweede helft was de nummer zestien van de Eredivisie de bovenliggende partij. Namens De Schapenkoppen voerde Everon Pisas de score verder op. Daarmee eindigt het bekertoernooi van de amateurs uit Friesland in de tweede ronde. Twee seizoenen geleden was de derde ronde tegen Ajax (2-0 nederlaag) nog het eindstation. In de tweede ronde werd destijds Excelsior uitgeschakeld.

Overige uitslagen
Flevo Boys - DOS'37 1-0
Excelsior Maassluis - FC Emmen 1-4

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.