Willem II en Poepon leven zich uit tegen NEC

Willem II heeft 2007 afgesloten met een zege. De Tilburgers wonnen van NEC (3-0) en zijn niet langer de nummer laatst van de Eredivisie.

Rydell Poepon nam de gehele productie voor zijn rekening. De Ajax-huurling scoorde voor rust één keer en erna tweemaal. In de dertiende minuut kopte Poepon raak op aangeven van Mohamed Messoudi.

Zes minuten en 38 minuten na de pauze scoorde Poepon uit rebounds. De twintigjarige Amsterdammer verdubbelde met de hattrick in één wedstrijd zijn seizoentotaal tot zes doelpunten.

Tussen Poepons tweede en derde goal scoorde NEC twee rode kaarten. Jonas Olsson trapte na naar Niels Vorthoren en kreeg na afloop een standje van zijn coach Mario Been, die de Zweed te vaak vindt ontsporen. Ook Lorenzo Davids kreeg een logische rode kaart voor gefrustreerd natrappen.

Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal met nog maar negentien speler op het veld. Willem II-coach Andries Jonker had al drie keer gewisseld maar haalde de leeggespeelde Vorthoren toch naar de kant.

Het goede resultaat leverde Willem II terreinwinst op. De Brabanders deden de laatste plaats over aan Excelsior, dat evenveel punten heeft maar een stuk slechter doelsaldo. NEC staat veertiende en heeft maar één punt meer.