Willem II en Helmond Sport starten met thuisoverwinning

In de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie zijn Willem II en Helmond Sport begonnen met een overwinning op eigen veld.

Willem II - Sparta Rotterdam 2-1De ploeg van trainer Jurgen Streppel was in Tilburg te sterk voor Sparta Rotterdam, dat de Jupiler League op de tweede plaats afsloot. De Rotterdammers kwamen nog wel op voorsprong door een schuiver van Jaime Bruinier, maar Willem II boog de achterstand nog voor rust om in een voorsprong door doelpunten van Arjan Swinkels en Donny de Groot.

De return in Rotterdam staat gepland voor aanstaande zondag. Het duel op het Kasteel begint om 14.30 uur. De winnaar van het tweeluik treft in de finale de winnaar van de strijd tussen Den Bosch en De Graafschap.

Helmond Sport - FC Eindhoven 1-0In navolging van Willem II begon Helmond Sport eveneens met een thuisoverwinning. De ploeg van trainer Hans de Koning versloeg FC Eindhoven. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort na rust gemaakt door de Amerikaan Charles Kazlauskas.

De return in Eindhoven staat gepland voor aanstaande zondag. Het duel in het Jan Louwers-stadion begint om 14.30 uur. De winnaar van het tweeluik treft in de finale de winnaar van de strijd tussen Cambuur Leeuwarden en VVV-Venlo. Foto: VI Images