Willem II en Go Ahead ploeteren naar gelijkspel

Door een gelijkspel zagen Willem II en Go Ahead Eagles de honderd procent score in rook opgaan. FC Volendam won op eigen veld van MVV Maastricht.

Willem II-Go Ahead Eagles 1-1De eerste helft was ontegenzeggelijk voor de Tilburgers. De ploeg van trainer Jurgen Streppel (foto) zag het veldoverwicht na twintig minuten uitgedrukt worden in de score. De van promovendus RKC Waalwijk overgekomen Hans Mulder was de gevierde man.

Mulder, in de voorgaande vijf seizoenen in Waalwijkse dienst nooit goed voor meer dan twee seizoenstreffers, tekende vrijdagavond alvast voor zijn eerste van het seizoen door een afgeslagen bal snoeihard en technisch bekwaam binnen te jagen: 1-0. De thuisploeg verzuimde na de openingstreffer verder uit te lopen bij de zwakke Deventenaren en vielen ver terug.

In de tweede helft was aanvankelijk een compleet ander Go Ahead te zien. De mannen van trainer Joop Gall speelden ineens met aanvallende intenties en legden een aantal mooie combinaties op de mat. Een daarvan werd verzilverd met een doelpunt: een voorzet van Jarchinio Antonia werd door Marnix Kolder - net als Gall overgekomen van Veendam - binnen geschoten: 1-1. De opleving was echter van korte duur.

Het laatste halfuur verzandden beide ploegen in voetbal van een bedenkelijk niveau. Dat neemt niet weg dat zowel Willem II als Go Ahead nog alles in het werk stelde een beslissing te forceren. De werklust ten spijt, een winnaar kwam er niet meer, waardoor het puntentotaal van de twee ploegen na twee wedstrijden uitkomt op vier.

FC Volendam-MVV Maastricht 2-0Volendam heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. Na het doelpuntloze gelijke spel van vorige week tegen FC Dordrecht, won de ploeg van trainer Gert Kruys vrijdagavond op eigen veld eenvoudig van MVV.

De Wijdbroeken kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Jack Tuyp. De spits draaide zich handig weg en tikte half struikelend via de benen van doelman Job Bulters binnen: 1-0. Dezelfde Tuyp zorgde na een uur spelen voor de 2-0 door Bulters soepel te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven.

Volendam komt op vier punten uit twee duels, terwijl de Limburgers na de knappe 3-2 overwinning Almere City even een pas op de plaats moeten maken. Foto: VI Images