Willem II elfde club voormalig wonderkind Sahar

Reacties

Ben Sahar is de nieuwe spits van Willem II. De voormalige aanvaller van Chelsea komt transfervrij over van Hertha BSC, waar trainer Jos Luhukay hem niet meer nodig had.

Willem II elfde club voormalig wonderkind Sahar

Sahar ondertekent in Tilburg een contract voor een seizoen, met een optie op nog een jaar. De spits is in Nederland geen onbekende, want in de tweede helft van het seizoen 2008/09 speelde hij op huurbasis voor De Graafschap. Hij maakte zes doelpunten voor De Superboeren, die desondanks uit de Eredivisie degradeerden.

Trainer Jurgen Streppel toont zich op de clubsite verguld met zijn aanwinst: 'Ben is natuurlijk een absolute topspeler voor ons. Met zijn ervaring bij topclubs in Engeland, Spanje en Duitsland is hij van grote waarde voor onze selectie. Twee jaar geleden werden de eerste contacten al gelegd en na een lang proces zijn we blij dat de transfer nu is afgerond.' In Tilburg moet Sahar in de voetsporen treden van Ruud Boymans, die vorig seizoen 27 keer scoorde en daaraan een transfer naar FC Utrecht overhield.

De 31-voudige international leeft het leven van een nomade. Willem II is alweer de elfde club van de pas 24-jarige spits, die op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van Chelsea, maar nooit écht doorbrak in West-Londen. Ook huurperiodes bij Portsmouth, Sheffield United en Portsmouth boden geen uitkomst. Daarna vervolgde Sahar zijn loopbaan bij De Graafschap, Espanyol, Hapoel Tel Aviv, Auxerre en Hertha BSC, dat hem tussentijds nog aan Arminia Bielefeld verhuurde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.