Willem II eindigt in linkerrijtje dankzij zege bij Cambuur

Willem II heeft het seizoen afgesloten met een 2-1 overwinning op bezoek bij SC Cambuur, waardoor de afgelopen seizoen gepromoveerde club in het linkerrijtje van de Eredivisie eindigt.

Halverwege de eerste helft moest Terell Ondaan het veld verlaten met een op het eerste gezicht ernstige blessure. De 21-jarige aanvaller werd huilend op een brancard afgevoerd. Ben Sahar verving Ondaan en dit pakte goed uit. De Israëliër stond koud tien minuten in het veld toen hij de score opende: 0-1.

Direct na rust kreeg Willem II een penalty na een overtreding op Wiljan Pluim. Het buitenkansje werd door Samuel Armenteros benut. Het was zijn elfde doelpunt van het seizoen. Cambuur was hierna niet bij machte om nog een vuist te maken tegen de ploeg van Jurgen Streppel. Dat De Tricolores de score niet verder wisten uit te bouwen had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten. Enkele grote kansen werden gemist.

Vlak voor tijd deed Erik Bakker vanaf elf meter nog iets terug namens de thuisploeg. De middenvelder schoot een penalty onberispelijk binnen. De overwinning van de bezoekers kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. Door de zege sluit Willem II het seizoen af als negende, terwijl Cambuur op de twaalfde plaats eindigt.