Willem II dompelt buurman RKC verder in rouw

Dat de club waarschijnlijk van de financiële ondergang gered wordt, heeft RKC Waalwijk op het veld nog niet kunnen inspireren tot grootse daden. De hekkensluiter van de Eredivisie verloor thuis met 1-0 van streekgenoot Willem II.

Willem II dompelt buurman RKC verder in rouw

RKC gaf in de eerste helft nog wel een teken van leven. De Waalwijkers waren de bovenliggende partij en kregen in de persoon van Dustley Mulder een levensgrote kans. De mee opgekomen verdediger schoof de bal echter naast het doel.

De eerste tegenvaller betekende meteen het einde voor RKC. Wouter Gudde maakte een overtreding op Saïd Boutahar en scheidsrechter Pieter Vink kende een strafschop toe aan Willem II. Christophe Grégoire (foto) stuitte in eerste instantie nog op doelman Ohad Levita, maar de Belg zorgde in de rebound alsnog voor 0-1.

RKC kwam de achterstand niet meer te boven. Zeker niet nadat Benjamin De Ceulaer totaal onnodig een directe rode kaart incasseerde na een harde overtreding bij de zijlijn. Willem II, dat tot aan de 0-1 nauwelijks recht had op de overwinning, bleef tegen tien man eenvoudig op de been.

Na winst in de Brabantse derby is Willem II opgeklommen naar de tiende plaats. RKC, dat ook nog trainer Ruud Brood naar de tribune zag worden gestuurd, blijft steken op het schamele puntentotaal van drie.

Bekijk hier al onze video's