Willem II dankzij misstap FC Dordrecht terug in Eredivisie

Reacties

Willem II verzekerde zich maandag van het kampioenschap van de Jupiler League en dus promotie naar de Eredivisie. De Tilburgers wonnen thuis met gemak van SC Telstar en zagen achtervolger FC Dordrecht morsen in Den Bosch.

Willem II dankzij misstap FC Dordrecht terug in Eredivisie

Willem II - SC Telstar 4-0
Willem II is na een absentie van een seizoen terug in de Eredivisie. Zelf deden de Tricolores hun plicht door met gemak van Telstar te winnen en FC Den Bosch stak de provinciegenoot de helpende hand toe door FC Dordrecht in bedwang te houden.

Telstar was in het Koning Willem II-stadion een eenvoudige prooi voor de Tilburgers, die alweer hun zesde overwinning op rij boekten en in totaal al twaalf duels op rij ongeslagen zijn. Ruud Boymans nam halverwege de eerste helft de openingstreffer voor zijn rekening met een harde knal.

Willem II kreeg daarna kans op kans verder afstand te nemen, maar deed dat uiteindelijk pas in de 48ste minuut. Jonas Heymans rondde af na een vrije trap van Ali Messaoud. In de 65ste minuut beslisten De Tricolores het duel definitief middels een goal van Messaoud. Het betekende dat alle blikken op de ontwikkelingen bij FC Den Bosch - FC Dordrecht gericht konden worden. Welkome afleiding vormde het doelpunt van Boymans een kwartier voor het einde.

FC Den Bosch - FC Dordrecht 1-1
FC Dordrecht is er niet in geslaagd tot de laatste speeldag te blijven strijden om de titel in de Jupiler League. In Den Bosch vonden de mannen van trainer Harry van der Ham hun Waterloo.

Dordrecht had het lastig in de Brabantse hoofdstad, want met FC Den Bosch troffen De Schapenkoppen een ploeg in vorm. Dordt had het aanvankelijk ook bijzonder lastig, maar een strafschop bracht de ploeg van Harry van der Ham in het zadel. De Bossche doelman Bruno Appels vloerde Richairo Meulens en Jeffrey Fortes nam de daaropvolgende penalty voor zijn rekening.

Ook in de tweede helft bleef Dordt wankelen en dat leidde in de zeventigste minuut tot de dik verdiende gelijkmaker van Den Bosch. Ralf Seuntjens was de gevierde man bij de Bosschenaren, waarmee hij niet alleen op de tribunes van De Vliert, maar ook op die van het Koning Willem II-stadion voor feestvreugde zorgde. In de laatste tien minuten zette Dordt alles op alles om in de kampioensrace te blijven, maar tevergeefs. Het betekent dat Dordrecht zijn jacht op promotie in de play-offs moet voortzetten.

Bizar moment in de slotfase was de rode kaart voor Tom van Weert van Den Bosch. Hij kreeg twee gele kaarten vanwege schwalbes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.