Willem II blijft grossieren in negatieve records

De statistische rampspoed bij Willem II kent voorlopig geen grenzen. De hekkensluiter in de Eredivisie vestigde woensdagavond tegen FC Twente door de negende thuisnederlaag op rij (1-3) niet alleen een negatief Eredivisierecord, maar scherpte tevens een ander dubieus record aan.

Willem II blijft grossieren in negatieve records

Willem II leed in zijn 27ste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar alweer zijn 23ste nederlaag. Dat is één verliespartij meer dan het oude clubrecord dat dateerde van 2009. Toen stapten de Tilburgers in 22 van hun 35 Eredivisieduels als verliezer van het veld.

In de Eredivisiehistorie kwam het pas één keer voor dat een club in één kalenderjaar nóg meer wedstrijden met lege handen eindigde dan Willem II tijdens de huidige jaargang. Die twijfelachtige eer is weggelegd voor NAC, dat in 1973 25 van zijn 35 competitiewedstrijden verloor.

Willem II evenaarde met de 23ste nederlaag in 2010 de totalen van RBC Roosendaal (in 2005) en ADO Den Haag (in 2006). De Brabanders kregen in hun 27 duels van dit jaar al 68 doelpunten om de oren, het meeste van alle clubs in de Eredivisie. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen