Willem II al al ruim zeven jaar zonder zege op NEC

Reacties

● In de 24 voorgaande edities van Willem II - NEC in de Eredivisie hielden de Tilburgers elf keer de punten in eigen huis (G6, V7).

Willem II al al ruim zeven jaar zonder zege op NEC

● De laatste overwinning van Willem II op NEC dateert echter al van 30 december 2007; sindsdien wonnen de Nijmegenaren vijf van de acht onderlinge ontmoetingen (uit en thuis - G3).

● Willem II kwam sinds de promotie in 2014 in zeventien van de achttien thuiswedstrijden in de Eredivisie tot scoren; alleen PEC Zwolle hield de nul op bezoek in Tilburg (13 december 2014, 0-1).

● De Tilburgse club pakte tien punten in de laatste vier wedstrijden tegen promovendi, terwijl de vier duels daarvoor met een gepromoveerd team juist nul punten opleverden.

● Zowel Willem II als NEC kwam dit seizoen pas tot één schot op doel van binnen het strafschopgebied, het minste van alle Eredivisie-clubs.

Richairo Zivkovic heeft in Tilburg nog geen indruk kunnen maken.
Richairo Zivkovic heeft in Tilburg nog geen indruk kunnen maken.

● Richairo Zivkovic wacht nog op zijn eerste treffer voor Willem II; de aanvaller maakte als zestienjarige zijn eerste Eredivisie-doelpunt tegen de Nijmegenaren (3 augustus 2013, voor FC Groningen).

● Zivkovic kwam in 270 minuten nog niet tot een schot op doel (vier schoten in totaal).

● NEC kwam de afgelopen twee competitiewedstrijden niet tot scoren, in oktober 2011 zetten de Nijmegenaren voor het laatst een langere reeks neer (vier).

● De mannen van Ernest Faber kwamen tot dusver pas acht keer een tegenstander voorbij met een dribbel, het minste van alle Eredivisie-teams.

● Kostas Lamprou (18) en Hannes Thór Halldórsson (16) zijn tot dusver de keepers met de meeste reddingen achter hun naam dit Eredivisie-seizoen.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.