Willem II al 337 minuten zonder treffer op bezoek bij AZ

Reacties

● AZ won veertien en verloor slechts een van de 22 Eredivisie-ontmoetingen met Willem II in Alkmaar (G7).

Willem II al 337 minuten zonder treffer op bezoek bij AZ

● Vorig jaar troffen AZ en Willem II elkaar ook in de derde speelronde; de 3-0 in Tilburg bleek de laatste wedstrijd van Marco van Basten als hoofdtrainer.

● AZ pakte dertig punten in de laatste twaalf thuiswedstrijden tegen Willem II; in competitieverband zegevierden de Tilburgers voor het laatst bij AZ in mei 2001 (2-3).

● Willem II heeft uit bij AZ al 337 Eredivisie-minuten achter de rug zonder te scoren, de laatste doelpuntenmaker namens de Tilburgers was Sergio Zijler op 29 augustus 2009.

● De Tilburgers wonnen drie van de laatste vijf Eredivisie-duels met AZ (G1, V1 - thuis & uit) en hielden in deze reeks drie keer de nul.

Kostas Lamprou heeft het druk gehad in de eerste twee duels.
Kostas Lamprou heeft het druk gehad in de eerste twee duels.

● Kostas Lamprou is tot dusver de keeper met de meeste reddingen in de Eredivisie (11).

● Geen enkele AZ-speler was in 2015 bij meer Eredivisie-goals betrokken dan Markus Henriksen (11 – 7 goals en 4 assists).

● Vincent Janssen heeft tot dusver meer schoten gelost dan elke andere speler (9, samen met Ziyech), maar slechts één daarvan was op doel.

● Jurgen Streppel coachte afgelopen week zijn zeventigste duel als Eredivisie-trainer en pakte in deze zeventig wedstrijden gemiddeld één punt per wedstrijd (W18, G16).

● Sinds de aanstelling van John van den Brom wist AZ pas één keer eerder drie competitiewedstrijden op rij niet te winnen (nu twee – G1, V1), dat waren de eerste vier wedstrijden van de 48-jarige hoofdcoach (G3, V1).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.