Willem II aast op Andersen, Armenteros en Cabral

Reacties

Willem II wil zich nog ten minste versterken met twee buitenspelers en het liefst ook nog met een centrumspits, waarvoor Samuel Armenteros in aanmerking komt.

Willem II aast op Andersen, Armenteros en Cabral

Willem II-coach Jurgen Streppel acht de kans groot dat hij met zijn huidige groep spelers aan het seizoen begint. 'We moeten wachten op jongens die afvallen bij andere clubs. Dat is simpelweg de situatie waarin we zitten. We kunnen ons geld maar één keer uitgeven en zullen dus geduldig moeten zijn', zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Willem II zou ook dit seizoen graag gebruik maken van de diensten van Jerson Cabral, maar hij verdient bij FC Twente een dusdanig salaris dat de Enschedese club hem liever onderbrengt bij een werkgever die zijn loon volledig kan overnemen. Voor Samuel Armenteros (foto) geldt min of meer hetzelfde. De clubtopscorer van afgelopen seizoen (elf goals) traint nu met de B-junioren van Anderlecht, maar verdient in België driemaal zoveel dan dat hij in Tilburg kan verdienen. 'Waarschijnlijk zullen we de groep pas rond 1 september compleet hebben', verwacht Streppel.

Andersen
Hoewel de coach in principe geen middenvelders meer nodig heeft, is ook Lucas Andersen van Ajax in beeld. Mocht hij in Amsterdam niet in de plannen voorkomen en onder gunstige voorwaarden verhuurd kunnen worden, dan houdt Willem II zich aanbevolen. Streppel: 'Al is dit geen halszaak. We hebben met Erik Falkenburg en Robert Braber al twee nummers 10 in de selectie.'

Andersen komt door de moordende concurrentie in Amsterdam niet in de plannen voor van trainer Frank de Boer. Hij koos in de laatste weken van de voorbereiding steevast voor Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Davy Klaassen in de middenlinie. Met Nemanja Gudelj, Donny van de Beek, Thulani Serero, Lasse Schöne en Andersen beschikt Ajax over nog eens vijf middenvelders.

De Boer liet al eerder weten dat er voor de overbodige middenvelders naar andere opties gekeken kan worden. Een van hen is mogelijk Serero, die wordt gelinkt aan het Griekse PAOK Saloniki. Lerin Duarte, eveneens middenvelder en vorig seizoen op huurbasis uitkomend voor SC Heerenveen, mag sowieso uitkijken naar een nieuwe club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.