Wilfried opnieuw goud waard voor Vitesse in play-offs

Vitesse heeft uitstekende zaken gedaan in de play-offs om een Europa League-ticket. De ploeg van trainer John van den Brom won bij RKC Waalwijk dankzij twee treffers van Wilfried Bony (1-3).

De Ivoriaanse spits was opnieuw de grote uitblinker bij de Arnhemmers. Wilfried had in de vorige ronde tegen NEC ook al in beide wedstrijden gescoord en was al na drie minuten dicht bij een doelpunt in Waalwijk. RKC-doelman Jeroen Zoet voorkwam echter een vroege treffer.

De van PSV gehuurde keeper had veel te doen tegen Vitesse, want in de negentiende minuut moest hij opnieuw ingrijpen bij een vrije trap van Jan-Arie van der Heijden en een minuut later zag hij een inzet van Vitesse-aanvoerder Guram Kashia rakelings voorlangs zijn doel gaan.

In de 22ste minuut moest Zoet alsnog capituleren. Tomas Kalas schoot een afvallende bal van grote afstand via de binnenkant van de paal binnen, waarmee hij Vitesse verdiend op voorsprong zette.

Tien minuten na rust kwam de thuisclub vanuit het niets weer terug in de wedstrijd. RKC-trainer Ruud Brood zag twee invallers voor de gelijkmaker zorgen: een schot van Furkan Alakmak werd door Krisztián Németh binnengekopt, maar heel lang konden de Brabanders daar niet van genieten.

Een kwartier na de 1-1 probeerde Cuco Martina weg te werken, maar de bal belandde voor de voeten van Wilfried die heel koel de 1-2 maakte. In de 81ste minuut maakte de spits ook de derde Vitesse-treffer van de wedstrijd door uit een hoekschop binnen te koppen.

Daar bleef het ook bij, waardoor Vitesse al met één been in de Europa League lijkt te staan. Zondag kan de ploeg van Van den Brom in de eigen Gelredome tijdens de return het karwei afmaken. Foto: VI Images