Wildschut inspireert VVV-Venlo tot ruime zege op RKC

VVV-Venlo heeft een slechte serie afgesloten door met 4-1 te winnen van RKC Waalwijk. De fris ogende thuisploeg had in Yanic Wildschut zijn uitblinker.

De Limburgers hadden na negen competitierondes nog geen wedstrijd gewonnen en moesten het ook nog stellen zonder smaakmaker Ahmed Musa. Als zijn vervanger koos coach Glen De Boeck voor Wildschut, een keuze die bijzonder goed uitpakte.

In tegenstander RKC trof VVV een ploeg, die de laatste twee duels had verloren en eveneens snakte naar een zege. Bovendien kon de promovendus weer een beroep doen op smaakmaker Geoffrey Castillion, die een schorsing moest uitzitten.

Zijn aanwezigheid leverde RKC weinig op. Hoewel de Brabanders de wedstrijd dicteerden, gingen ze rusten met een 2-0 achterstand. Na ruim een kwartier troefde Maya Yoshida eenvoudig Evander Sno af en kopte binnen.

Vijf minuten voor de pauze kreeg Wildschut zijn beloning voor zijn uitstekende spel. De rechtsbuiten begon een rush van eigen helft, liet de Waalwijkse defensie zijn hielen zien en rondde fraai af met de buitenkant van zijn rechtervoet.

Na rust leek de thuisploeg uit te gaan lopen en kreeg enkele dotten van kansen. Michael Uchebo kreeg drie uitgelezen kansen, maar ontbeerde precisie of zag vrijstaande medespelers over het hoofd. Zo kon in de 65ste minuut Robert Braber RKC terug in de wedstrijd brengen. Hij verlengde op fraaie wijze een voorzet van Ard van Peppen.

Binnen acht minuten had VVV de schade echter alweer hersteld. Linssen zag een rush stranden, maar de bal belandde voor de voeten van Uche Nwofor die met de buitenkant van zijn linkervoet goed raak schoot. Vijf minuten later bekroonde Linssen een goede voorzet van Wildschut met een treffer: 4-1. In blessuretijd miste Braber namens RKC nog een strafschop, zodat er aan de stand niets meer veranderde. Foto: VI Images