Wijnaldum wijst Newcastle de weg tegen Liverpool

Reacties

Newcastle United heeft een verrassende overwinning geboekt op Liverpool. Op St. James' Park leidde Georginio Wijnaldum zijn ploeg naar de zege: 2-0.

Wijnaldum wijst Newcastle de weg tegen Liverpool

Op voorhand leek Newcastle kansloos tegen Liverpool, dat onder leiding van manager Jürgen Klopp de smaak te pakken had gekregen. The Reds wonnen vier wedstrijden op rij, waaronder galavoorstellingen tegen Manchester City (1-4, competitie) en Southampton (1-6, voor de League Cup). Drie dagen na de eclatante zege op de mannen van coach Ronald Koeman kwam Liverpool een stuk minder goed voor de dag.

Newcastle had namelijk zijn huiswerk gedaan en manager Steve McClaren kwam met een aangepast strijdplan op de proppen. Doelman Robert Elliot gaf consequent een lange pass en vervolgens probeerde de thuisploeg op de helft van Liverpool de bal te veroveren. Op die manier voorkwam het geplaagde Newcastle dat het door de pressing van Klopp op gevaarlijke plaatsen balverlies zou lijden. In deze tactiek was een rol weggelegd voor Siem de Jong als schaduwspits. Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum mochten eveneens starten.

Wijnaldum legde een ijzersterke partij op de mat en was nadrukkelijk betrokken bij de openingstreffer. In de 69ste minuut zocht hij ruimte voor een schot in het strafschopgebied, wat leidde tot een poging die dusdanig door Martin Skrtel van richting werd veranderd dat keeper Simon Mignolet volstrekt kansloos was. De goal was niet eens onverdiend, want Liverpool was vóór die tijd alleen gevaarlijk geworden via Christian Benteke uit een corner. De Belgische spits tikte van dichtbij over.

Buitenspel
Onder aanvoering van de invallers Daniel Sturridge, Adam Lallana en Divock Origi drong Liverpool in de slotfase nadrukkelijk aan. Dat leverde een goede kans op voor Sturridge, die voorlangs schoot. Linksback Alberto Moreno vond met een prachtige volley wél het net, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Op basis van de herhalingen bleek die beslissing onterecht.

Diep in de extra tijd kreeg Wijnaldum alsnog een treffer op zijn naam. Na een counter wipte hij de bal intelligent en beheerst met buitenkant-rechts over Mignolet heen en zo bepaalde hij de eindstand op 2-0. De mannen van McClaren klimmen door de zege naar de achttiende positie in de Premier League. Liverpool staat zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.