Wijnaldum rondt megatransfer naar Liverpool af

Reacties

Liverpool heeft Georginio Wijnaldum overgenomen van Newcastle United. De Nederlandse middenvelder heeft een 'meerjarig' contract getekend, zo meldt de Premier League-club.

Wijnaldum rondt megatransfer naar Liverpool af

Zoals gebruikelijk doet Liverpool geen mededelingen over de duur van de verbintenis en de transfersom. Volgens Engelse media is de vergoeding dertig miljoen euro en heeft de Nederlander voor vijf jaar getekend. Wijnaldum zal zich snel aansluiten bij de selectie van Liverpool, die momenteel bezig is aan een trainingskamp in de Verenigde Staten.

De 25-jarige Wijnaldum bleek voor The Magpies onhoudbaar na de degradatie naar het Championship. In tegenstelling tot veel ploeggenoten wist Wijnaldum zich wel regelmatig te onttrekken aan de malaise op St. James' Park. Zo kwam de van PSV overgekomen dynamische middenvelder in zijn debuutseizoen bij Newcastle tot elf goals in de Premier League.

Voor Liverpool is de Oranje-international de tweede grote aankoop van het seizoen. Onlangs kwam aanvaller Sadio Mané voor ruim veertig miljoen euro over van Southampton. Verdedigers Joël Matip (transfervrij) en Ragnar Klavan (5 miljoen euro) en doelmannen Loris Karius (6,2 miljoen euro) en Alex Manninger (transfervrij) zijn ook nieuw in de selectie van manager Jürgen Klopp, maar kostten aanzienlijk minder dan Mané en Wijnaldum.

Wijnaldum doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar desondanks hoeven de Rotterdammers niet te rekenen op een opleidingsvergoeding. Dit omdat het gaat om een binnenlandse transfer. Was Wijnaldum naar een club buiten Engeland vertrokken, dan had Feyenoord wel recht gehad op een paar ton. PSV verdient overigens wél aan de transfer van de Oranje-international. Die club heeft recht op een doorverkooppercentage.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.