Wijnaldum: 'Ik hoop dat de oefenduels snel voorbij zijn'

Wat Georginio Wijnaldum betreft mag het nieuwe seizoen in de Premier League beginnen. De nieuweling bij Newcastle United kijkt uit naar zijn vuurdoop in Engeland.

Als aanvoerder van PSV stapte hij twee weken geleden over naar St. James' Park, waarna hij in het oefenduel met Portland Timbers (4-3 nederlaag) voor zijn eerste doelpunt tekende. In dat duel werd hij in de rust gewisseld. 'Ik wilde eigenlijk ook de tweede helft spelen, maar de manager gaf me rust met het oog op de wedstrijden die komen gaan.'

Hoewel hij graag minuten wil maken, hoeft de voorbeiding van de ex-Feyenoorder ook weer niet te lang duren. Sterker nog: 'Ik hoop dat de oefenduels snel zijn afgelopen, zodat we kunnen beginnen met de Premier League. Toen ik nog in Nederland speelde keek ik altijd naar Engels voetbal en vroeg ik me af hoe het zou zijn om daar te voetballen. Nu maak ik er binnenkort zelf onderdeel van uit.'

Toch heeft Wijnaldum nog even de tijd om zich aan te passen. 'Mijn collega's helpen me, maar uiteindelijk moet ik het toch zelf doen. Ik werk hard, dus we zullen zien hoe lang ik nodig heb om te wennen.' De international krijgt nog minimaal drie wedstrijden om te wennen: Newcastle oefent nog tegen Sheffield United (zondag), York City (woensdag) en Borussia Mönchengladbach (volgende week zaterdag). Op zondag 9 augustus opent de ploeg van Steve McClaren het seizoen tegen het Southampton van Ronald Koeman.