Wijnaldum: 'Genoeg kansen gehad, maar niet benut'

PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum was na de nipte 1-0 zege in de Europa League op Estoril gelukkig met de manier waarop de ploeg zich herpakte na de nederlaag tegen PEC Zwolle (3-1).

'We begonnen erg goed aan de wedstrijd, zeker gezien de nederlaag van zaterdag tegen PEC Zwolle', zei Wijnaldum in gesprek met RTL 7. 'Daarna kwamen we in een mindere fase, maar kregen we een penalty.'

'We vergaten onszelf echter te belonen. We maakten het onszelf moeilijk door slordig te spelen in balbezit. Dat is eigenlijk de hele tweede helft zo geweest.'

Na rust kwam PSV een stuk minder voor de dag dan tijdens de eerste helft. Wijnaldum heeft daar geen verklaring voor. 'Dat is altijd een raadsel. Iedereen is wel geconcentreerd. De mentale kracht was goed. We hielden rekening met hun counter.'

'Met een overwinning beginnen aan een groepsfase is altijd lekker. Zo kom je er makkelijk in', vervolgde Wijnaldum, die de geringe tegenstand van Estoril niet als excuses wilde gebruiken. 'Maar eigenlijk mag de tegenstander geen invloed hebben op ons spelniveau.'