Wijnaldum geeft Newcastle doekje voor 't bloeden in derby

Reacties

Mede dankzij Georginio Wijnaldum heeft Newcastle United een punt overgehouden aan de derby tegen Sunderland. Op aangeven van de Nederlander bepaalde Aleksandar Mitrovic de eindstand op 1-1, een resultaat waar beide clubs niet veel aan hebben.

Wijnaldum geeft Newcastle doekje voor 't bloeden in derby

Het spel van Wijnaldum is een van de spaarzame lichtpunten in het rampseizoen voor Newcastle. De van PSV overgekomen middenvelder speelt met name in thuiswedstrijden sterk, zo maakte hij al zijn negen Premier League-goals op St. James' Park. De gedreven Oranje-international fungeerde bij de goal van Mitrovic voor de verandering als aangever. Wijnaldum zette goed door op de rechterflank, leverde een fraaie voorzet af en de Servische spits kopte raak: 1-1.

Zo kreeg manager Rafa Benítez tien minuten voor het einde een beloning voor zijn aanvallende wissels. De Spaanse opvolger van de ontslagen Steve McClaren bracht in de tweede helft Siem de Jong binnen de lijnen voor Jack Colback, terwijl Daryl Janmaat plaats moest maken voor Vurnon Anita. Een offensief was broodnodig. Voor de zoveelste keer had Newcastle het dit seizoen namelijk uiterst lastig. Aartsrivaal Sunderland had vlak voor rust de leiding genomen dankzij spits Jermain Defoe, die uit de kluts scoorde na een geweldige uithaal van ploeggenoot Fabio Borini.

De stand in de Premier League maakte deze editie van de streekderby nog meer beladen. De degradatiezorgen bij de streekgenoten zijn groot. Newcastle staat negentiende en hoopt onder Benítez een eindsprint in te zetten. Sunderland, met Patrick van Aanholt en Jeremain Lens op de bank, vecht onder leiding van Sam Allardyce tegen degradatie. Waar Sunderland slechts een van zijn laatste vijf competitieduels verloor, ging Newcastle er in vier onderuit.

The Magpies hoopten op meer, maar maakten tegen Sunderland in ieder een einde aan de reeks van vier achtereenvolgende nederlaag. Een beslissende treffer kwam er namelijk niet meer in de zinderende slotfase. Sunderland behoudt dankzij de remise zijn voorsprong van een punt op Newcastle, dat een achterstand van drie punten heeft op nummer zeventien Norwich City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.