Wijnaldum en De Jong doen van zich spreken in oefenpot

Ook de tweede basisplaats van Georginio Wijnaldum bij Newcastle United heeft een doelpunt opgeleverd. Ook zijn vervanger Siem de Jong scoorde, maar toch bleef Newcastle op 2-2 steken tegen Sheffield United.

Woensdag was Wijnaldum ook al trefzeker toen hij mocht starten tegen Portland Timbers. Desondanks ging Newcastle toen met 4-3 onderuit. In Sheffield was Wijnaldum een van de vier Nederlanders die mocht beginnen van manager Steve McClaren (foto), evenals Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita.

Vlak voor rust opende Wijnaldum de score door attent te zijn bij een rebound na een schot van Papiss Cissé. In de 73ste minuut werd de van PSV overgekomen middenvelder afgelost door Siem de Jong, die slechts zes minuten nodig had om met een kopbal toe te slaan. De Nederlandse treffers waren uiteindelijk niet voldoende voor een oefenzege op de tegenstander uit de League One. Marc McNulty en Kieron Freeman passeerden Krul, waardoor het duel besloten werd met een 2-2 eindstand.