Wijnaldum: 'Ben verrast dat ik niet bij Oranje zit'

Reacties

Georginio Wijnaldum had niet verwacht dat bondscoach Guus Hiddink hem niet zou oproepen voor Oranje. De keuzeheer oordeelde dat de PSV'er niet genoeg wedstrijdritme heeft voor de komende interlands tegen Mexico en Letland.

Wijnaldum: 'Ben verrast dat ik niet bij Oranje zit'

'Daar ben ik door verrast', aldus de middenvelder, die veertien keer voor het Nederlands elftal speelde, tegen Voetbal International. Hij was een kleine maand uit de roulatie met knieklachten. 'Ik ben natuurlijk nog niet honderd procent fit, maar je hoopt toch dat je erbij zit. Helaas is dat niet het geval.'

Wijnaldum complimenteerde debutant Steven Bergwijn (17), die de 1-5 van Wijnaldum tegen Almere City opzette met een fraaie pass. 'Een prachtige assist. Hij is een leergierige jongen die open staat voor kritiek en wil leren. Een van de grootste talenten van PSV.'

Cocu
PSV-trainer Phillip Cocu liet zich na de bekerwinst op Almere City (1-5) kritisch uit over het spel van zijn ploeg voor rust. Via Luciano Narsingh kwam PSV in de zeventiende minuut op voorsprong. 'Na dat doelpunt vond ik ons erg slecht. We deden het op vijftig procent. Op halve kracht kunnen wij geen enkele wedstrijd winnen. Daarom heb ik in de rust ingegrepen', verwijst Cocu tegenover FOX Sports naar het inbrengen van Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong. 'Na rust was het stukken beter. Morgen staat er na de training gebak voor de spelers. Dat hebben ze vanwege de uitslag wel verdiend', vervolgde de jarige oefenmeester.

Overigens liet Cocu ook weten Wijnaldum niet als rechtsbuiten te zien als oplossing voor de concurrentiestrijd op het middenveld waar Jorrit Hendrix, Adam Maher en Andrés Guardado het goed deden de voorbije weken tijdens de afwezigheid van Wijnaldum.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.