Wigan Athletic vervolgt opmerkelijke reeks tegen QPR

Wigan Athletic heeft de uitstekende seizoensstart een passend vervolg gegeven tegen Queens Park Rangers. Op eigen veld won de ploeg met 2-0, dankzij twee doelpunten van Franco Di Santo. Met een volley en een van richting veranderd schot van de Argentijn hielden The Latics hun ongeslagen status in stand.

Wigan Athletic vervolgt opmerkelijke reeks tegen QPR

Met vijf punten uit drie duels presteert de club beter dan ooit tevoren. Nooit eerder begon het team van manager Roberto Martinez sterker aan de Premier League. Daarbij moet wel in ogenschouw genomen worden, dat het tot nu toe louter promovendi trof. Ontmoetingen tegen Norwich City (1-1) en Swansea City (0-0) eindigden in een gelijkspel.

De eerste zege van deze voetbaljaargang kwam niet helemaal vanzelf tot stand. Adel Taarabt en Bruno Perone schoten namens QPR in totaal driemaal op de paal. Wigan, optisch gelijkwaardig aan de bezoekers, was beduidend doortastender.

Met Victor Moses, Hugo Rodallega en Di Santo beschikte de ploeg over meer finesse in de voorhoede. Het eerste doelpunt van Di Santo gaf daar blijk van. Met een volley van dertig meter, een schoolvoorbeeld van techniek en klasse, opende hij score.

Zijn tweede treffer was van even grote schoonheid. Di Santo pikte de bal voor de voeten weg van Rodallega om vervolgens uit te halen van de rand van het zestienmetergebied: 2-0. Nieuwe aanwinst Joey Barton, overgekomen van Newcastle United, kon niets aan de achterstand doen. De middenvelder bekeek het duel vanaf de tribune. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's