Wigan Athletic buit rode kaart Wolverhampton uit

Wigan Athletic was in eigen huis te sterk voor concurrent Wolverhampton Wanderers (2-0). De thuisploeg, met Ronnie Stam als invaller, profiteerde van een rode kaart.

Wolves-middenvelder Karl Henry werd al voor rust van het veld gestuurd na een botte overtreding op de Spanjaard Jordi Gómez. Het duurde tot na de rust voordat Wigan munt sloeg uit de overtalsituatie, maar op de zege viel niets aan te merken.

Gómez en de Colombiaan Hugo Rodallega (foto) waren in het laatste half uur van de wedstrijd de doelpuntenmakers voor Wigan Athletic. Gómez liet Marcus Hahnemann met een vrije trap kansloos en Rodallega was op aangeven van N'Zogbia trefzeker. Voormalig FC Twente-speler Ronnie Stam maakte beide goals van dichtbij mee, hij viel een half uur voor tijd in.

Door de zege nam Wigan drie punten afstand van The Wolves en staat nu in de middenmoot met acht punten uit zeven duels.