Wie sluit aan in de rij met Promes, Kishna en Ede?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De eerste wedstrijd na de winterstop gaat vrijdag tussen Go Ahead Eagles en AZ.

Wie sluit aan in de rij met Promes, Kishna en Ede?
Speelronde: 18
Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Danny Makkelie

• Go Ahead Eagles hervat de competitie als hekkensluiter. De club uit Deventer versterkte zich deze periode reeds op huurbasis met Elvis Manu (Brighton & Hove Albion), Daniel Crowley (Arsenal) en Pedro Chirivella (Liverpool). AZ overwinterde als nummer vijf.

• Het treffen tussen Go Ahead Eagles en AZ staat in Deventer voor de 21ste keer op de rol in het kader van de Eredivisie. De thuisploeg kwam liefst tien keer tot winst, moest vijf keer met een gelijkspel genoegen nemen en verloor vijfmaal.

• Wie treedt in de voetsporen van Chinedu Ede? De aanvaller van FC Twente was de eerste Eredivisie-doelpuntenmaker van het jaar 2016. In de drie jaar daarvoor was de eer voor Fred Benson (2013), Quincy Promes (2014) en Ricardo Kishna (2015).

• Go Ahead Eagles moet het dit seizoen vooral hebben van wedstrijden in De Adelaarshorst. Voor eigen publiek werden tien punten verzameld, buitenshuis slechts twee. Go Ahead Eagles is zelfs de enige club die nog geen enkele uitwedstrijd won.

• De rodelantaarndrager won deze jaargang nog geen enkel duel waarin ze op achterstand kwam. De veertien wedstrijden waarin Go Ahead Eagles aan moest kijken tegen een nadelige marge leverden drie gelijke spelen en elf nederlagen op.

Go Ahead Eagles pakte tot nu toe twee punten in uitwedstrijden. Vijftig procent daarvan behaalde de ploeg in Alkmaar, op bezoek bij AZ (2-2).
Go Ahead Eagles pakte tot nu toe twee punten in uitwedstrijden. Vijftig procent daarvan behaalde de ploeg in Alkmaar, op bezoek bij AZ (2-2).

 Elvis Manu aast op zijn eerste competitietreffer sinds 12 april 2015, toen hij namens Feyenoord scoorde tegen Willem II. Bij Brighton & Hove Albion en Huddersfield Town (op huurbasis) vond de aanvaller niet het net in competitieverband.

• AZ kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Ook het duel met die andere nieuwkomer, Sparta Rotterdam, leverde een remise (1-1) op. Geen club in het linkerrijtje pakte tot nu toe zo weinig punten tegen promovendi als AZ.

• Wout Weghorst trof tijdens de eerste seizoenshelft negen keer doel voor AZ. Daarmee ligt de spits drie treffers voor op het schema van Vincent Janssen afgelopen seizoen. Janssen raakte pas na de winterstop echt op stoom en verdiende daarmee een transfer naar Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.