Wie moet de FIFA Puskás Award 2015 winnen?

Reacties

Wie krijgt maandag de Puskás Award? Dat is een van de vragen die morgen in Zürich tijdens het FIFA-gala beantwoord zal worden. Alessandro Florenzi (AS Roma), Wendell Lira (Goianesia) en Lionel Messi (Barcelona) mogen hopen op de eretitel voor het mooiste doelpunt van het jaar. Wie moet volgens jullie de prijs winnen?

Wie moet de FIFA Puskás Award 2015 winnen?

Nadat er eerst tien treffers waren genomineerd, bleven uiteindelijk de goals van Florenzi (foto), Lira en Messi over (zie video's onder dit bericht). David Ball, Gonzalo Castro, Carli Lloyd, Philippe Mexès, Marcel Ndjeng, Esteban Ramirez en Carlos Tévez overleefden de laatste schifting niet.

De winnaar van de prestigieuze award wordt de opvolger van James Rodríguez, die vorig jaar onder anderen de op de derde plaats geëindigde Robin van Persie aftroefde. Eerder werd de publieksprijs gewonnen door achtereenvolgens Cristiano Ronaldo, Hamit Altıntop, Neymar, Miroslav Stoch en Zlatan Ibrahimovic.

Voor de verkiezing tellen alleen de doelpunten mee die tussen 27 september 2014 en 23 september 2015 gemaakt zijn. Tot 30 november kon er gestemd worden, waarna er drie goals overbleven. Dat trio krijgt vanavond te horen wie er met de prijs vandoor gaat.

NB: In verband met rechten mogen de filmpjes hier niet direct getoond worden. Klik dus op de link en bekijk de desbetreffende goal.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.