Wie is Arthur Beck van AKA Global, de bekende van Mislintat?

Reacties

Bij verhalen over de transfer van Borna Sosa naar Ajax verschijnt veelvuldig de naam van Arthur Beck. De Duitse zaakwaarnemer begeleidde zijn transfer naar Ajax, maar over de manier waarop zijn veel vragen. Wie is Arthur Beck?

Wie is Arthur Beck van AKA Global, de bekende van Mislintat?

Beck is eigenaar van het Duitse makelaarskantoor AKA Global en een bekende van Sven Mislintat, die hij naar eigen zeggen kent sinds de Ajax-directeur werkzaam was bij VfB Stuttgart. Beck investeerde in databedrijf Matchmetrics, waar Mislintat mede-eigenaar van is. Later werd de lening van 161.000 euro omgezet in drie procent van de aandelen, waardoor Beck officieel zakenpartner van Mislintat is geworden is. Daar wist Ajax niets vanaf en dus startte de club een onderzoek.

Opvallend is ook dat geclaimd wordt dat Sosa de transfer naar Ajax alleen kon maken als hij dat met Arthur Becks AKA Global deed, en dus niet met zijn eigen management CAA Stellar. Vanwege Becks aandelen in Matchmetrics roept dat de vraag op in hoeverre er dan sprake was van belangenverstrengeling rond Mislintat en Beck. Sosa wilde zijn transfer naar Ajax niet laten lopen en stapte over van CAA Stellar naar AKA Global, dat namens Sosa een vijfjarig contract uitonderhandelde met Ajax.

Naast Beck zijn ook Kerim Cerit, Maximilian Hoffmann, Björn Lange, Vladimir Deineka, Nadir Kama en Leon Montalvo als zaakwaarnemers aan AKA Global verbonden. Het Duitse kantoor heeft ongeveer tachtig spelers in de stal, waarbij Waldemar Anton van VfB Stuttgart met een transferwaarde van ongeveer 4,5 miljoen euro de duurste is. Anton is door Mislintat naar Stuttgart gehaald, toen hij daar technisch directeur was.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.