Westermann hoopt op snel akkoord met Ajax

Reacties

Als de ontwikkelingen naar wens lopen, mag Heiko Westermann zich al deze week speler van Ajax noemen. De 32-jarige Duitser, afgelopen seizoen actief voor Real Betis, voerde woensdag gesprekken met de clubleiding over een meerjarig contract.

Westermann hoopt op snel akkoord met Ajax

Bronnen rondom de verdediger laten weten dat hij hoopt op een snel akkoord. Het kamp-Westermann heeft aangegeven hoe het zich het totaalplaatje in Amsterdam voor zich ziet.

Behalve Ajax volgen ook enkele clubs uit de Bundesliga - in hun zoektocht naar ervaring - de ontwikkelingen rondom de voormalig speler van Arminia Bielefeld, Schalke 04 en Hamburger SV. Hoewel de voorbije jaren in eigen land regelmatig het mikpunt van kritiek vanwege zijn traditionele manier van verdedigen, speelde Westermann ruim driehonderd duels in de Bundesliga. Daarnaast kwam hij, inzetbaar op alle posities achterin als ook het defensieve middenveld, 27 keer uit in de nationale ploeg. Zijn laatste interland dateert van november 2013.

Bij Real Betis behoort hij tot de acht selectiespelers die mogen vertrekken. Waar onder anderen Rafael van der Vaart vorige week was vrijgesteld van trainingen, stond Westermann tot dinsdag wél op het veld. Bij Betis, waar hij vorige zomer een tweejarig contract had getekend, behoort de Duitser tot de grootverdieners en drukt daarmee zwaar op de begroting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.