West Ham United ten onder in de grote Alexis Sánchez-show

Reacties

Arsenal overnacht als nummer twee in de Premier League. Onder leiding van Alexis Sánchez maakten The Gunners stadgenoot West Ham United een kopje kleiner: 1-5.

West Ham United ten onder in de grote Alexis Sánchez-show

Arsenal-manager Arsène Wenger koos weer voor zijn sterkste elf nadat hij midweeks in het kwartfinaleduel met Southampton in de strijd om de League Cup met een 0-2 nederlaag nog de tol moest betalen voor het inzetten van een veredeld B-team.

The Gunners verzetten in de beginfase bergen werk om via snel combinatiespel tot kansen te komen. Ironisch was dan ook dat de 0-1 het gevolg was van dramatisch verdedigen van de thuisploeg en niet van een bekeken Arsenal-opbouw. Angelo Ogbonna verloor zomaar de bal, waarna Sánchez het overzicht behield en Mesut Özil bediende. De Duitser zal zelden makkelijker hebben gescoord in zijn loopbaan.

West Ham United, dat in de beginfase James Collins geblesseerd zag uitvallen, stelde daar nauwelijks iets tegenover. De equipe van Slaven Bilic beperkte zich tot wanhoopschoten en moest voortdurend scherp zijn bij individuele acties van Sánchez en Alex Oxlade-Chamberlain. Na de hervatting werd Arsenal vaker naar achteren gedrukt, maar bijna altijd was daar Laurent Koscielny met een sterke ingreep. De Fransman stond voortdurend goed opgesteld om gevaarlijke voorzetten te onderscheppen en was bijna niet te verslaan in de lucht.

Bij West Ham was Darren Randolph een van de uitblinkers. De doelman voorkwam met reddingen op schoten van Aaron Ramsey en Özil dat het duel vroegtijdig in het slot werd gegooid. Dat gebeurde uiteindelijk alsnog: Sánchez liet Randolph kansloos met een kiezelhard schot na een briljante aanname en maakte er even later ook 0-3 van. Invaller Andy Carroll, die zijn rentree vierde na ruim drie maanden blessureleed, redde in de 83ste minuut de eer voor West Ham door een rebound te benutten, maar het slotakkoord was voor de bezoekers.

Alexis Sánchez juicht na een van zijn drie treffers namens Arsenal tegen West Ham United.
Alexis Sánchez juicht na een van zijn drie treffers namens Arsenal tegen West Ham United.

Tweede hattrick
Oxlade-Chamberlain maakte er met een fraai schot 1-4 van, waarna Sánchez zijn hattrick completeerde door Randolph te kloppen met een stiftje na een schijnbeweging. De Chileen heeft in zijn laatste 25 Premier League-optredens een rechtstreeks aandeel gehad in liefst 24 goals, met een doelpunt (achttien keer) of een assist (zes keer). Tot zaterdag was Everton-spits Romelu Lukaku de enige speler in dit Premier League-seizoen met een hattrick.

Arsenal, dat naar de tweede plaats klom, heeft nu 31 punten, drie minder dan koploper Chelsea. The Gunners moeten weer een stapje terugdoen als Liverpool zondag afrekent met AFC Bournemouth. West Ham staat net boven de degradatiezone op de zeventiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.