West Ham United tast diep in de buidel voor Spaans international

Reacties

West Ham United heeft diep in buidel getast voor de tweevoudig Spaans international Pablo Fornals. De aanvallende middenvelder komt voor 28 miljoen euro over van Villarreal.

West Ham United tast diep in de buidel voor Spaans international

Fornals, die in 2017 voor twaalf miljoen euro de overstap maakte van Málaga naar Villarreal, speelde afgelopen seizoen liefst vijftig wedstrijden en daarmee moet El Submarino Amarillo afscheid nemen van een absolute sterkhouder. De 23-jarige aanvallende middenvelder speelde afgelopen 35 duels in La Liga, twaalf in de Europa League en nog drie in het toernooi om de Copa del Rey. In totaal kwam hij tot vijf goals.

West Ham United betaalde slechts voor één speler meer geld dan voor Fornals, die nog een contract tot medio 2022 had bij Villarreal. The Hammers betaalden in de zomer van 2018 38 miljoen euro aan Lazio voor Felipe Anderson. Fornals komt op de lijst van recordaanwinsten echter met stip binnen op nummer twee met een bedrag van 28 miljoen euro.

Voor Issa Diop (25 miljoen, Toulouse), André Ayew (24,1 miljoen, Swansea City), Marko Arnautovic (22,3 miljoen, Stoke City) en Andrii Yarmolenko (20 miljoen, Borussia Dortmund) werd nipt minder betaald dan voor de Spanjaard, die op 29 mei 2016 al zijn debuut voor het Spaanse elftal maakte tegen Bosnië & Herzegovina. Toen nog als speler van Málaga. Op 18 november 2018 verdubbelde hij dat aantal in een oefenduel met wederom Bosnië & Herzegovina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.