West Ham United laat tien spelers gaan

De uittocht bij West Ham United heeft zich ingezet. Als gevolg van de degradatie ontslaan de Hammers maar liefst tien spelers, onder wie een aantal opvallende namen: Raimond van der Gouw, Paolo Di Canio, Lee Bowyer en Nigel Winterburn.

West Ham United laat tien spelers gaan

Behalve die vier kunnen ook Gary Breen, Eduoard Cissé, Clive Delaney, Izzie Iriekpen, Scott Mínto en John Moncur per onmiddellijk ingang uitkijken naar een andere werkgever.

Lee Bowyer speelde pas sinds januari voor West Ham United. Hij werd overgenomen van Leeds United, dat in hevige financiële problemen verkeerde en verschillende van zijn toppers moest afstaan. Een succes werd het optreden van de Engelse international op Upton Park overigens niet. Geteisterd door enkelblessures, kwam Bowyer slechts elf keer in de basisopstelling van de Hammers voor.

Het vertrek van veteraan Paolo Di Canio zat er al een tijdje aan te komen. De controversiële Italiaan was populair in Londen, maar ook hij maakte een moeilijk seizoen door. De 34-jarige Di Canio mocht voor West Ham in de competitie 116 keer in de basis beginnen, waarin hij 47 keer scoorde. De 36-jarige Les Ferdinand (twee doelpunten in veertien wedstrijden sinds hij in januari overkwam van Spurs) kreeg wel een nieuw contract voorgelegd.

Raimond van der Gouw (40) was afgelopen seizoen reservedoelman op Upton Park, maar kwam niet aan spelen toe. Hij kwam afgelopen zomer naar West Ham United, nadat hij daarvoor zes seizoenen lang reservekeeper bij Manchester United was geweest. Van der Gouw speelde eerder voor Go Ahead Eagles en Vitesse.

Bekijk hier al onze video's