West Ham United keert terug in de Premier League

West Ham United is na een afwezigheid van een jaar weer terug in de Premier League. De roemruchte Londense club klopte zaterdagmiddag op Wembley in de play-off-finale Blackpool met 2-1 en verzekerde zich zo van een terugkeer op het hoogste niveau.

West Ham United keert terug in de Premier League

Met de rentree incasseert West Ham United tientallen miljoenen euro's. Met name de televisiegelden zijn in de Premier League torenhoog.

Namens West Ham opende Carlton Cole tien minuten voor rust van dichtbij de score. Thomas Ince, zoon van voormalig Engels international Paul Ince, bracht Blackpool kort na rust op gelijke hoogte. West Ham sloeg pas in de slotfase toe. Ricardo Vaz Te maakte de zéér belangrijke treffer: 1-2.

Door de zege voegt West Ham zich bij de andere promovendi Southampton en Reading die respectievelijk als kampioen en nummer twee rechtstreekse promotie afdwongen. West Ham is de elfde club in de Premier League-historie die zich een jaar na de degradatie direct weer op het hoogste niveau meldde.

Blackpool, dat vorig seizoen net als West Ham nog degradeerde naar het Championship, krijgt volgend seizoen gezelschap van de degradanten Wolverhampton Wanderers, Blackburn Rovers en Bolton Wanderers. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's