West Ham straft arrogante Ferguson

Als iemand zichzelf in de nesten heeft gewerkt, dan is dat wel Alex Ferguson, manager van Manchester United. Zijn ploeg kreeg zaterdag middenmoter West Ham United op bezoek en dat was voor Ferguson reden om enkele toppers vrij te geven. Manchester verloor en lijkt nu al kansloos om de eigen landstiel te behouden.

West Ham straft arrogante Ferguson

Enkele weken geleden filosofeerde Ferguson nog dat een ploeg maximaal zes keer mag verliezen, wil die kampioen worden. Vorige week incasseerde Manchester zijn vijfde competitienederlaag. Toch vormde dat voor Ferguson geen beletsel om David Beckham, Ruud van Nistelrooy en Juan Sebastian Veron buiten de basis te laten.

Beckham zou licht geblesseerd zijn, beweerde Ferguson. Van Nistelrooy en Veron zaten zelfs niet in de selectie. Bovendien moest de Schotse trainer het in zijn defensie stellen zonder de geblesseerden Laurent Blanc en Wes Brown, terwijl ook aanvaller Ryan Giggs ontbrak..

Deze hoogmoed kwam Ferguson duur te staan. Het veredelde reserve-elftal werkte hard tegen West Ham, maar kon geen moment de bezoekers onder druk zetten. Sterker nog, The Hammers hadden een licht overwicht. Veel kansen leverde dat niet op voor de Londense ploeg. Doelman David James moest zelfs vaker ingrijpen dan Fabien Barthez.

Na een uur matig spel stuurde Ferguson dan toch Beckham in het veld op de plaats van Luke Chadwick. Maar voordat de aanvoerder van het Engelse nationale elftal een bal had beroerd, keek Manchester al tegen een achterstand aan. Paolo Di Canio draaide zich knap weg bij Gary Neville, en Jermain Defoe kopte vervolgens de voorzet van de Italiaan binnen bij de tweede paal.

Het slotoffensief van The Mancunians stichtte weliswaar gevaar, zeker dankzij enkele scherpe voorzetten van Beckham, maar doelman James heerste in zijn doelgebied. Mikael Silvestre was het dichtst bij een treffer, maar de duikende James redde knap.

De zege was de eerste van West Ham United op Old Trafford. Bovendien leed Manchester zijn zesde nederlaag van het seizoen, waardoor de achterstand op Liverpool is gegroeid tot veertien verliespunten.

Bekijk hier al onze video's